lunes, 25 de junio de 2012

O LUGO VOLVE A Segunda

Custou moitísimo, sufriuse o indecible, pero a espera valeu a pena. O CD Lugo é xa equipo de Segunda División, logo de superar ao Cádiz na quenda de penaltis do último partido da fase de ascenso.
O último partido da tempada, que terminou 3-1, tivo moitísimos nomes propios, pero para a historia do cadro lucense van quedar dous: Quique Setién, o adestrador que levou ao equipo a disputar dúas fases de ascenso a Segunda División, e Manu, o capitán, o home que foi capaz de meter o último penalti. Pero se poden citar máis nomes, como Escalona, que encaixou tres goles pero parou un penalti durante o tempo regulamentario e outro na quenda final. Ou Monti, que foi o autor do único tanto do Lugo no minuto 28.
Para entón, o encontro xa era agónico. Os locais, empuxados por un público entregadísimo, marcaron no minuto 13, polo que quedaban a un só gol da remontada. Mentres, o Lugo mostraba lagoas defensivas, que puxeron co corazón nun puño aos incansables seguidores branquivermellos que se cruzaron media España para seguir ao seu equipo.
Pouco antes do descanso, o Cádiz tivo un penalti  a favor, pero desviouno Escalona. Os cadistas 'vingáronse' nada máis volver de vestiarios, por medio de Dioni. E case vinte minutos despois, nun fallo de marcaxe, Juanjo puña o 3-1 no marcador e deixaba igualada a eliminatoria.
O marcador non se volveu a mover, e os locais fóronse difuminando, mentres que os visitantes, que ao principio parecían esmagados pola calor, foron atrevéndose en peligrosísimos contragolpes. Pero nin as dúas clarísimas ocasións que tivo Berodia serviron para que o marcador movésese. E ao final chegou a lotería dos penaltis, Berodia volveu fallar, tamén o fixo Belfortti, pero xurdiu Escalona para parar un lanzamento, Akinsola enviou fóra o seu tiro e Yuste, ao pau, e, a continuación Manu atinó para levar ao Lugo desde a Tacina de Prata á División de prata.
Segundos despois empezaba a festa, tanto no mesmo Ramón de Carranza como en Lugo. No campo gaditano, os seguidores branquivermellos acirraron a Setién ("¡Quique, queda!") e aos xogadores e ao presidente e o director deportivo, que foron manteados polos futbolistas. En Lugo, a Praza de Augas Férreas encheuse para ver o partido en pantalla xigante; ao acabar, a Fonte do Rei converteuse no centro da celebración. ¡Este ano si!